Specifični zahtjevi kupaca temelj su naših projektnih rješenja, te smo stoga široko prihvaćeni. Vođeni zahtjevima tržišta i kupaca, zajedno razvijamo nova rješenja.

Nudimo Vam proizvode vodećih proizvođača industrijske rashladne tehnike. Savjetujemo Vas od planiranja, do konačnog puštanja u rad postrojenja, prenoseći Vam kompletan know-how proizvođača.

Visoki zahtjevi za kvalitetom namirnica, te zadovoljavanje sve strožijih veterinarskih propisa nalažu izuzetno pažljiv odabir rashladnog sustava te vrhunsku kvalitetu ugrađene opreme.

Stručnost, točno planiranje i precizno izvođenje smanjuju trošak Vaše investicije.

MESO I PERAD

Sa ciljem kvalitetnog skladištenja ovako važne namirnice, svakodnevno se usavršavaju procesi pripreme, skladištenja i distribucije mesa i mesnih proizvoda. Proces hlađenja predstavlja važan faktor u mesnoj industriji. Svaka vrsta mesa zahtjeva individualni pristup i različite uvjete skladištenja.

PEKARSTVO

Da bi u svako doba dana i noći do kupca stizali svježi pekarski proizvodi, proizvodni procesi su jako usavršeni. Polupečeni proizvodi vrlo su osjetljivi, te je stoga vrlo važno odrediti način njihova čuvanja. Za skladištenje je važna optimalna vlaga, kako bi se nakon pripreme zadržao dobar okus proizvoda, kvaliteta, kao i lijep izgled. Ispravno zamrzavanje pekarskih proizvoda važno je i kod slastica punjenih nadjevima, npr. pecivo punjeno čokoladom, kako bi čokolada prilikom pripreme zadržala boju i nutritivnu vrijednost.

DISTRIBUCIJSKI CENTRI

Rade se za različite namjene kao i za čuvanje različite vrste robe. Kako bi skladištena roba zadržala prvotnu kvalitetu, važno je cijelo vrijeme održavati robu u besprijekornom stanju. Hlađenje i klimatizacija distribucijskih centara ovisi o vrsti robe, načinu njenog pakiranja i sl.

CVIJEĆE

Proces hlađenja rezanog cvijeća vrlo je složen. Da bi se osigurao besprijekoran izgled cvijeća, važno je odrediti optimalne uvjete skladištenja. Samo mali pad vlage može dovesti do uvenuća cvijeća. Stoga je važno održavati vlažnost na 85-95%. Važno za supermarkete: ne držati cvijeće u blizini voća i povrća jer ono otpušta plin etilen, koji ubrzava uvenuće cvijeća.

SMRZNUTA RIBA

Zbog potrebe distribucije na udaljene destinacije, ovako lako kvarljiva namirnica često se skladišti zamrznuta. Zamrzavaju se velike količine ribe na različiti rok – od nekoliko dana do nekoliko mjeseci. Da bi se i nakon dužeg vremena osigurala besprijekorna kvaliteta i održala nutritivna vrijednost ribe, vrlo je važna preciznost kod određivanja temperature i vlage.

KRVNA PLAZMA

Hlađenje u medicini postavlja mnoge zahtjeve, kao što je npr. hlađenje krvne plazme u laboratorijima. Nakon razdvajanja krvi u njene komponente te pohranjivanja plazme u vrećice, plazma mora biti pohranjena na niskim temperaturama. Ljudski životi ovise o kvaliteti krvne plazme, te je stoga važno održavati temperaturu na -45°C ili niže.

VOĆE I POVRĆE

Radi postizanja maksimalnog roka trajanja, voće i povrće mora biti skladišteno na točno određenoj temperaturi pri točno određenoj vlazi, individualno određenoj za svaku vrstu voća i povrća. Količina vlage odlučujuća je kod voća i povrća male težine zbog mogućeg gubitka kvalitete (npr. pad vlage za 5% može uništiti zelenu salatu). Valja razlikovati kratkoročno i dugoročno skladištenje.

SIR

Zahtjevi kod hlađenja sira vrlo su kompleksni i u ovisnosti su o fazi proizvodnje sira, stupnju zrelosti te drugim okolnostima. Temperatura mora biti u ovisnosti o fazi sazrijevanja sira. Neke vrste sireva (kao npr. neke vrste camemberta) zahtjevaju visoku vlažnost kako bi sazrili i razvili specifičan okus. Kretanje zraka mora biti prilagođeno fazi procesa (sazrijevanje, skladištenje). Također, kretanje zraka bitno je u fazi sazrijevanja kako bi se omogućilo da svi sirevi u prostoru dozrijevaju istovremeno.

Agregati koje koristimo